top of page

HUMANITARNO MEDICINSKA ODPRAVA MALAVI 2014

Zdravstvena oskrba v Malaviju

Bolezni v Malaviju predstavljajo veliko breme, saj so vzrok za visoko umrljivost otrok in odraslih. Največje breme predstavljajo nalezljive bolezni, kot so tuberkuloza, malarija, HIV/AIDS in druge tropske bolezni. Omenjene bolezni najbolj prizadenejo prav mlado,  aktivno prebivalstvo. Zavedati se moramo, da znamo danes marsikatere izmed omenjenih bolezni preprečiti, pozdraviti ali vsaj upočasniti njihovo napredovanje, vendar je za to potrebna skrbna in pravočasna zdravniška oskrba, ki pa v Malaviju predstavlja velik problem.

 

Uresničitev trimesečne odprave je povezana z visokimi stroški, ki jih bomo pokrili z zbranimi prispevki in lastnimi sredstvi.

Če bi želeli donirati sanitetni material, medicinske pripomočke ali druga sredstva, nam to, prosimo, sporočite preko elektronske pošte.

Odpravo organiziramo pod okriljem Sekcije za tropsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani. Odprava je odobrena s strani Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani in Ministrstva za zdravje Republike Slovenije.

 

 

 

bottom of page